Uiltje; olie op doek; 120 x 40

DAUART
Atelier

Over Sas Bregman

 

Sas is een telg uit de Bregman-familie. Haar grootvader was de oudste broer van de bekende Friese schilder Boele Bregman. Al vanaf haar kindertijd was ze vaak te vinden in het atelier van haar grootvader Piet Bregman. Daar werden de eerste krabbels en tekeningen gemaakt.

 

Tijdens haar opleiding Kinder- en Jeugdverzorging (KVJV) in Assen waren handenarbeid en tekenen hoofdvakken. Haar vakdocenten hadden oog voor haar talenten en raden haar aan naar de kunstacademie te gaan.

 

Ook in dans en beweging kwam haar creativiteit tot uiting. Klassiek ballet, jazzballet en vooral dansexpressie hebben haar geleerd zich creatief te uiten. Vanaf haar vierde speelt ze puur intuïtief piano.

In 1988 begon Sas serieuze schilderlessen in Hoorn (NH). Gedurende 3 jaren heeft ze les gehad van beeldend kunstenaar Kerre de Graaf in allerlei schilder- en tekentechnieken.

 

Vanaf 1990 is ze zich gaan toeleggen op interieur- en kleuradvies voor particulieren en bedrijven. Daarbij adviseerde ze grotere bedrijven eveneens bij het samenstellen van hun kunstcollectie. Gedurende 15 jaren had ze haar eigen bedrijf in interieuradviezen in het midden van het land.

 

In 1998 is ze weer intensief met schilderen begonnen en sinds 2003 beroepsmatig actief als beeldend kunstenaar. Werk van haar kunt u vinden in de portfolio’s schilderijen, etsen of gemengde technieken. . Een ander deel van haar hand is te vinden in de webshop www.dau-art.nl

 

Sinds enkele jaren biedt ze professionals en andere geïnteresseerden ondersteuning bij hun persoonlijk ontwikkelingstraject. Deze activiteiten voert ze nu uit voor Dau Management. Door het laten uitvoeren van allerlei opdrachten daagt ze medewerkers en leidinggevenden van bedrijven uit en spreekt hen aan op hun verbeelding en intuïtie. Door reflectie ontwikkelen zij hun intuïtieve vermogens, waardoor zij in hun werk, maar natuurlijk ook in hun persoonlijke omgeving, optimaler kunnen functioneren.

 

De workshops ‘Intuitief schilderen op muziek’ worden door de deelnemers met zeer goed gewaardeerd.

 

Lijst met exposities:

  • Tigra te Heerenveen (2008)
  • Galerie Koopmans Eernewoude (2009, 2010 en 2011)
  • Galerie en kunsthandel Jeen Veenstra Drachten (2011)
  • Thuisexposities (ieder najaar)

 

Daarnaast is een deel van haar collectie permanent te vinden op www.seesle.nl en www.saatchi.com

Sas Bregman

Sas Bregman, Oranjewoud